Kamen oniks je dragocen prirodni kamen koji se često koristi u građevinarstvu i enterijerima zbog svoje prelepe transparentnosti i izuzetne estetike. Evo nekoliko razloga zašto je oniks dobar izbor:

  1. Ekskluzivna Lepota: Oniks je poznat po svojoj jedinstvenoj lepoti i šarenilu boja. Njegova transparentnost omogućava svetlu da prolazi kroz njega, stvarajući efekte svetlosti i boje koji se retko nalaze kod drugih prirodnih kamenova.
  2. Estetika: Oniks dolazi u različitim bojama i nijansama, uključujući belu, kremastu, smeđu, zelenu i više. Uzorci i odsjaji unutar kamena dodaju sofisticiranost i eleganciju svakom prostoru.
  3. Svetlosni Efekti: Oniks ima sposobnost da propušta svetlo, stvarajući jedinstvene efekte osvetljenja. Ovo se posebno ističe kada se koristi za pozadinsko osvetljenje, stvarajući dramatične vizuelne efekte.
  4. Tanki Paneli: Oniks može biti isečen u tanke ploče, što omogućava kreiranje svetlosnih panela, zidnih obloga i drugih jedinstvenih dekorativnih elemenata.
  5. Luksuzni Izgled: Oniks je dugotrajno povezivan sa luksuzom i visokim društvenim statusom, što ga čini popularnim izborom za ekskluzivne i elegantne enterijere.
  6. Jedinstvenost: Svaki komad oniksa je jedinstven sa svojim bojama i šarama, što znači da ćete imati unikatan komad u svom prostoru.
  7. Različite Primene: Oniks se može koristiti za različite svrhe, uključujući ploče, stolove, zidne obloge, umivaonike, lampe i još mnogo toga.
  8. Umjetničke Vrednosti: Oniks se često koristi za izradu umetničkih dela, skulptura i luksuznih detalja, zbog svojih unikatnih vizualnih efekata.

 

Važno je napomenuti da, iako je oniks predivan, on je relativno mekši od drugih prirodnih kamenova kao što su granit ili mermer, pa zahteva posebnu pažnju u smislu održavanja kako bi se izbegla oštećenja. Oniks je najbolje koristiti za manje intenzivno opterećene površine i kao dekorativni element koji ističe njegovu estetiku.

Na raspolaganju smo Vam za dobronamerni savet i konsultaciju.

Pozovite nas i rado ćemo Vam pomoći pruilikom odabira pravog kamena za Vaše potrebe!