Travertin je prirodni kamen koji se često koristi u građevinarstvu i enterijerima zbog svojih karakterističnih svojstava i estetskog doprinosa. Evo nekoliko razloga zašto je travertin dobar izbor:

  1. Prirodna Lepota: Travertin je prepoznatljiv po svojim jedinstvenim teksturama i uzorcima, uključujući vidljive pore i promene boje. Ova prirodna lepota dodaje autentičnost i karakter svakom prostoru u koji je ugrađen.
  2. Raznolikost Boja i Obrada: Travertin dolazi u različitim nijansama, uključujući bež, smeđu, sivu i zlatnu. Takođe, može se obrađivati na različite načine kako bi se postigle različite površinske teksture, poput glatkog ili grubog izgleda.
  3. Otpornost i Izdržljivost: Travertin je relativno tvrd kamen koji je otporan na habanje i udarce. Ova izdržljivost ga čini pogodnim za površine koje su podložne intenzivnoj upotrebi, kao što su podovi i spoljne površine.
  4. Prianjanje: Prirodna tekstura travertina može pružiti dobro prianjanje, čineći ga idealnim za površine koje su sklone klizanju, kao što su terase i stepeništa.
  5. Toplina: Travertin ima sposobnost da zadržava toplotu, što ga čini udobnim za hodanje po njemu, posebno u hladnijim mesecima.
  6. Retro i Rustičan Izgled: Travertin često ima autentičan i rustičan izgled koji se dobro uklapa u stilove kao što su mediteranski, toskanski ili rustični.
  7. Prilagodljivost: Ovaj kamen može se koristiti za različite namene, uključujući podove, zidove, fasade, terase, stepeništa, umivaonike i druge površine.
  8. Prirodni Materijal: Kao prirodni kamen, travertin je ekološki prihvatljiv izbor u poređenju sa veštačkim materijalima.
  9. Vrednost: Korišćenje travertina može povećati vrednost vašeg prostora, budući da je kamen poznat po svojoj dugotrajnosti i estetskoj privlačnosti.
  10. Prirodno Hlađenje: Slično kao i mermer, travertin može zadržavati prirodnu hladnoću, čineći ga pogodnim za upotrebu u prostorima poput kupatila.

 

Travertin je, dakle, popularan zbog svoje izdržljivosti, estetike i raznovrsnih primena, i može dodati poseban karakter i šarm prostoru u koji je integrisan.

Na raspolaganju smo Vam za dobronamerni savet i konsultaciju.

Pozovite nas i rado ćemo Vam pomoći pruilikom odabira pravog kamena za Vaše potrebe!